Back to All Events

Bly manifestasjoner - Sápmi 1970 - 2017


  • Galleri Snerk Grønnegata 1 Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Det offentlige Sápmi feirer 100 års jubileum for politisk organisering og rettighetsarbeid, mens reindriftsutøvere og den kjernesamiske næringen er nærmest rettsløse mot statlig politikk. Jovsset Ante Sara (24) sitter i rettssak mot staten i kamp for sine og for reindriftas rettigheter, mens Pile o´Sapmi følger opp med kunst for å belyse den prinsipielle saken og status rundt samiske rettigheter i 2017. 

Utstillingen «Bly manifestasjoner» handler om bly i form av skapelsesmateriale og bly i form av tyngden på budskapet. Utstillingen består av blyant-tegninger og illustrerende samtidsmanifestasjoner fra forskjellige kunstnere, fra forskjellige tiår, fra forskjellige geografisk tilnærming og ståsted. Verkene er kuratert til utstillingen på bakgrunn av sin påfallende likhet i tematikk og utrykk, til tross for at alle verk er laget uavhengig av hverandre over en periode på 40 år. Denne unike utstillingen tar for seg en den overveldende kampen i Sapmi som ved denne utstillingen dokumenteres via illustrasjoner og sjelelige manifestasjoner fra 1970 til 2017. 

Kunstnere: Arvid Sveen, Hans Normann Dahl, Maret Anne Sara, Hans Ragnar Mathisen og Anders Sunna.

Earlier Event: January 23
Suohpanterror@Pile o'Sápmi || Tromsø
Later Event: January 24
Sunna&Zina - Pile o'Sapmi Tromsø