Back to All Events

Rettighetenes pris - siktet som terrorist @ Tromsø

  • Small projects 23 Grønnegata Tromsø, Troms, 9008 Norway (map)

Niillas Somby har viet livet sitt til samisk rettighetskamp. Han har nylig utgitt bok om sin personlige aktivistiske historie som handler om personlig oppofrelse og Sápmis største kamp mot Staten Norge, for erkjennelsen av samiske rettigheter. Somby var sentral i rettighetskampen (1979-82) med sultestreiking utenfor Stortinget og et mislykket spregningsforsøk på brua i Stilla. Hva ledet til så harde fronter? 

Somby ble terrorsiktet og flyktet til Canada. Hvordan var det å bli stemplet som Skandinavias verste terrorist? Somby mistet den ene armen og det ene øyet i spregningsforsøket, men siktelsene mot han ble frafalt. Var det verdt det? Hvordan var det å komme tilbake, og hvor står vi i dag?

Niillas Somby forteller den utrolige historien sin 30 år etter, mens Sápmi igjen kjemper for sine rettigheter.

Earlier Event: January 25
Pile O'Sápmi // Musikk&Mingel
Later Event: January 26
Skábmagovat Film Festival 2017