Back to All Events

Sameblod med samtale om sterke kvinnelige filmkarakterer @ Oslove

  • Cinemateket i Oslo (map)

Velkommen til filmhelg med fokus på nordisk film. Vi viser alle de nominerte filmene til Nordisk Råds Filmpris. Mellom visningene serverer vi forfriskninger og filmene vises med foredrag, samtaler og spennende gjester. 

Elle Marja, 14, er en samisk jente. På 1930-tallet blir hun utsatt for rasisme og rase-biologiske undersøkelser på kostskole. Hun begynner å drømme om et annet liv. For å oppnå dette, må hun bli en annen, og bryte alle bånd med sin familie og kultur.

Sameblod fikk strålende mottakelse og har vunnet en rekke priser etter premieren i Venezia i september 2016. Dette er en film med en appell som er langt bredere enn urbefolkningstemaet skulle tilsi.

Les mer og se trailer her: http://www.cinemateket.no/161630/sameblod

Etter filmen leder Karsten Meinich fra Montages panelsamtale om sterke kvinnelige hovedkarakterer på film. I panelet sitter regissør Iram Haq, skuespiller Marte Magnusdotter Solem og Lisa Loven Kongslien.

Earlier Event: October 28
Snøfrid - Georg Buljo @ Oslove
Later Event: November 4
Kalle Urheim med band @ Romsa