Back to All Events

Transjoik @ Romsa

  • Verkstedet Kulturhuset (map)

Frode Fjellheim har ledet flere utgaver av bandet som spiller i jazzklubben denne kvelden. Og tenke seg – basert på inspirasjon fra sørsamisk musikk har bandene eksistert i 25 år!

Forløperen til bandet (Frode Fjellheim JazzJoikEnsemble) hadde sine første konserter i 1992, og det første albumet under navnet Transjoik kom ut i 1997!
Så her snakker vi om et band som feirer 25års-jubileum. Det markeres med en turné; samme år som samene feirer 100-års jubileum for det første landsmøtet i Trondheim i 1917. Det markerer jazzklubben med denne konserten.

Transjoik har gitt ut fem album, turnert i Europa, USA, Canada og Pakistan, vært nominert til Spellemannpris og begeistret publikum med spektakulære konserter.

Forskjellige utgaver av Transjoik har spilt i Tromsø. Aktiviteten har vært litt lav de aller siste årene, siden flere av musikerne har vært aktive i andre prosjekter, men musikken og bandet har aldri vært lagt på hylla! 

Transjoik lager musikk som er opphissende, vital og kraftfull! Sang, strupejoik, bønnerop, rap eller resitasjon? Transjoik er fire musikere som bruker stemmen på en måte du aldri har hørt maken til. Med utgangspunkt i gamle joikeopptak på voksrull, bygger gruppen opp en moderne, men samtidig tidløs, suggestiv stemning.

Vi venter spent på årets utgave av Transjoik!

Besetning: Frode Fjellheim, piano, synther og vokal; Nils-Olav Johansen, gitar og vokal; Anders Bitustøyl, bass og Snorre Bjerck, trommer og vokal.