Back to All Events

CO2lonialNATION // Tråante 2017

  • Scandic Lerkendal 127B Klæbuveien Trondheim, Sør-Trøndelag, 7031 Norway (map)

Billettene koster 120 kr og finnes HER!

Forestilling i Tråante fredag 10/2 og lørdag 11/2 (kl: 20.00 begge dager)

Årets heftigste navnvalg? I redaksjonen har den allerede begynt å gå under navnet "lonelynation", men vi har begynt å pugge uttalen (slik vi tror den er):[si-åo-to-lånlial-neishn]. GST har samlet mange av Sápmis dyktigste kunstnere til dette brennaktuelle stykket, så vi har bare én oppfordring; SE DEN!

CO2lonialNATION [si-åo-tu-låonlial-neishn] (bare hyggelig!) handler om en fiktiv sannhets- og forsoningskommisjon som tar for seg relasjonene mellom de fire nasjonalstatene og samene, i tillegg til relasjoner samer i mellom. Blant temaene er avslitte bånd, ansvarsvikt, kryssende allianser, undertrykt sinne og hvordan nedbrutte mennesker påvirker hverandre - generasjon etter generasjon. Stykket kanaliserer stemmer som tidligere ikke har hørtes i Sápmi, og stiller flere spørsmål enn svar.

Urpremiere: 8 februar 2017

Turnéperiode: 9 februar – 15 mai 2017

Manus: Pauliina Feodoroff, Niillas Holmberg, Simon Issát Marainen, Mio Negga, Sarakka Gaup og Elina Israelsson

Regi: Pauliina Feodoroff 

Medvirkende: Elina Israelsson, Mio Negga og Sarakka Gaup

Musikkomposisjon: Mio Negga

Romdesign: Vihtori Rämä och Ilkka Volanen

Publikrelasjonsdesign/kostymedesign: Laura Rämä 

Produsent: Susanne Karlsson/Giron Sámi Teáhter

Sjekk ut Giron Sámi Teáhter: Nettside | FaceBook | @gironsamiteather