Back to All Events

Sanger om lyset 2017: Sara Ajnnak/Birgitte Grimstad/Hege Sofie Nilsen

  • Nordlyskatedralen 30 Markedsgata Alta, Finnmark, 9510 Norway (map)

Kirkekonsert i Nordlyskatedralen «Sanger om Lyset» presenterer Birgitte Grimstad, Sara Ajnnak og Hege Sofie Nilsen.

Sami Music Week inviterer til en stemningsfull kveld i Nordlyskatedralen. Konserten feirer en overgang til en lysere årstid og er et årlig innslag på programmet til festivalen i Alta. Konserten presenterer flere prominente gjester som kommer med sin tolkning av sanger om lyset.

«Sanger om Lyset 2017» har gleden å presentere Birgitte Grimstad, Sara Ajnnak, Hege Sofie Nilsen.

Birgitte Grimstad er internasjonal anerkjent visesanger. Hun jobbet mange år i NRK, blant annet med barne-tv. Hun er mest kjent som visesanger med en omfattende konsertkarriere i Norge, Danmark og USA. Sammen med Åse Kleveland, Lars Klevstrand og Lillebjørn Nilsen utgjorde hun visegruppa Ballade på 80-et. Hun har de senere år arbeidet med teater og musikk både på Den Norske Opera, Det norske teatret, Seniorteateret, og med egne soloforestillinger i friteateret Lille Vindharpe og med H.C. Andersens eventyr.
Sara Ajnnak er en old-school prikk på samisk musikk scenen, som er kanskje best kjent som en tradisjonelle joiker for de fleste. Sara har sine røttene og hjertet sitt i Västerbotten fjellet i Sverige, hvor finner hun styrke og inspirasjon til musikken sin. Hennes musikalske uttrykk tar utgangspunkt i sørsamisk joik tradisjon kombinert med moderne musikk. Hun lever livet sitt i samspill med naturen og på en ekte samisk måte som gjenspeiles i musikken hennes. 
Hege Sofie Nilsen (fra Alta) er en anerkjent i klassiske kretser som en fremragende utøver innenfor vesteuropeisk kunstmusikk. Hun har bestemt seg for å ta tak i sin samiske bakgrunn og utforske samisk musikk. Publikum må bare glede seg, her er en ny samisk superstjerne. Hege-Sofie Nilsen med sitt klassisk repertoar overrasker med en utradisjonell musikalsk vridning og sin egen tolkning av Sanger om Lyset.

Artistene har fått med seg en internasjonalt anerkjent verdensmusiker og multiinstrumentalist Stein Austrud. Stein Austrud har medvirket på et stort antall plater, TV-show, konserter og jobbet med artister som Hanne Krogh, Ole Edvard Antonsen, Anita Skorgan, D'Sound, Tone Damli Aaberge, Ylvis, Norsk Kringkastingsorkester.

Stein Austrud har jobbet sammen med samiske artister i over 20 år gjennom sitt engasjement i orkestret til Sami Grand Prix og i andre prosjekter. Han har skrevet og produsert sangen Ándagassii som i 2008 ble kåret til tidenes beste samiske låt. Stein Austrud tar denne gangen med seg Tarjei Nysted som de har gjort over 600 kirkekonserter sammen. Tarjei Nysted har fiolin som hovedinstrument men i annledningen til konserten i Nordlyskatedralen skal både flygelet og orgelet tas i bruk, i tillegg til nøkkelharpe, bratsj, fiolin, hangdrum og andre spennende instrumenter.

Earlier Event: February 2
Drop-in fotostudio @ Jokkmokk
Later Event: February 2
Samisk nordlysmiddag i Lávvu