Back to All Events

Samisk festkonsert @ Riksscenen

  • Riksscenen 2 Trondheimsveien Oslo, Oslo, 0560 Norway (map)

SAMISK NASJONALDAG - FESTKONSERT

CC: 220,-/150,- (kjøp billetter på eBillett)

Dørene åpner 19.00, konsertstart 20.00

Tradisjonell og nyskapende samisk festaften lørdag 4. februar

Riksscenen gjentar oppskriften fra tidligere år med både tradisjonell joik og nyskapende samisk vokal og musikk. Elin Kåven kommer med to musikere, og Ellen A. Oskal-Spein presenterer sitt nye samarbeid med gitarist Frode Barth. Niko Valkeapää vil som tidligere være joikende konferansier med sine trofaste musikere under ledelse av Georg Buljo.
Elin Kåven er en etablert samisk artist og låtskriver med kallenavnet «Den arktiske alven». Kåvens musikk ligger i sfæren av samisk folketro og mytologi knyttet sammen av lydbilder fra både folkehistoriske og moderne instrumenter, sammen med poprock og world music. I 2016 ble hennes siste album nominert til «Preis der deutschen Schallplattenkritik / German Record Critics Award» – en musikkpris etablert av 127 musikkritikere i Tyskland.

Ellen A. Oskal-Spein er en tradisjonell joiker som har holdt mange konserter i Norge, Finland og i Sverige. Hun har deltatt og vunnet joikekonkurransen under Samisk Grand Prix og er medlem av det nordiske koret «Sami Jienat» der hun har hatt solistiske oppgaver.

Frode Barth er en improviserende musiker, men er samtidig aktiv som komponist med produksjon innen scenemusikk, seriøs musikk, jazz, pop/rock og film-musikk.
Niko Valkeapää har etter seks album siden 2003 etablert seg som en av de viktigste bidragsyterne til samisk samtidskultur. Han vant to Folkelarm-priser i 2008, Spellemann for sin debutplate, har reist verden rundt med sin samiske musikk, og har på sin siste plate også tatt opp arven etter sin gudfar Nils-Aslak Valkeapää med å bruke joik som utgangspunkt.

Georg Buljo er kapellmester for årets festkonsert. Han var Årets Profil under Festspillene i Nord-Norge 2015 og Årets samiske artist 2014. Buljo har utgitt soloalbumet «Saxapahaw» og plata «Neve» (sammen med Nils Økland) og komponert flere bestillingsverk med egen musikk. Han er gitarist, komponist og produsent blant annet for Mari Boine og Niko Valkeapää.

Per Willy Aaserud har jobbet som utøvende scene- og studiomusiker siden 1991, hovedsakelig innen sjangrene jazz, pop, rock, afrocubansk og ulike improvisasjonsformer. Han jobber fast med Niko Valkeapää for å nevne noe.

Helge Harstad er frilansmusiker og pedagog, utdannet cand.philol. ved Universitetet i Oslo, med musikk som hovedfag. Harstad spiller i Valkeapääs faste band og jobber i tillegg til Gisle Børge Styve Trio.        

 

Georg Buljo – gitar, kapellmester
Niko Valkeapää – joik, vokal, konferansier
Christian Svensson – trommer, elektronikk
Helge Harstad – bass, barytongitar
Per Willy Aaserud – trompet, synth
Elin Kåven – vokal
Espen Wensaas – gitar
Daniel Lazar – fele
Frode Barth – gitar
Ellen Oksal – joik

Earlier Event: February 4
Vidderna inom mig // Nordlysfestivalen
Later Event: February 4
Ánnásuolo @ Antikstore//Lakselv