Back to All Events

Fra Kautokeino til Kalvskinnet

  • Frostating lagmannsretts gamle rettssal på Kalvskinnet 60 Erling Skakkes gate Trondheim, Sør-Trøndelag, 7012 Norway (map)
 Foto: Jarle Hagen

Foto: Jarle Hagen

Et kammerspill om en samisk kvinneskjebne på Trondhjems Tugthus.

Billetter HER!

Forestillingstider:
Søndag 5. februar (verdenspremiere): 16.00 - 17.15
Søndag 5. februar: 19.00 - 20.15
Mandag 6. februar: 18.00 - 19.15
Tirsdag 7. februar: 18.00 - 19.15
Onsdag 8. februar: 18.00 - 19.15

Man kan ikke reise til Tråante bare for samefest (..). Det er viktig å huske hvorfor vi markerer dette jubileet. Vi drar frem denne forestillingen som poteten i Tråante-biđosen – ikke det mest spennende, men en essensiell ingrediens!  

Denne forestillingen tar for seg Elen Aslaksdatter Skums skjebne etter Kautokeino-opprøret i 1852. Hun giftet seg med Mathis Hætta som 18 åring og føder fem barn på rekke og rad. Fire av barna dør som spedbarn. Etter det store opprøret ble Elen dømt til livslangt straffarbeid og sendt til Kalvskinnet Tukthus (aka. Frostating lagmannsrett). Denne forestillingen handler om forholdet mellom Elen og Hospitals presten Frederik Storm de 13 årene Elen sitter fengslet. Hva skjedde? Dra på forestilling å få et innblikk i en viktig del av den samiske rettighetshistorien. Bonus: Forestillingen spilles der hendelsene skjedde. Kanskje Elens (h)ånd stikker innom? 

PS: Husk snørrpapir. 

Earlier Event: February 6
Samefolkets dag @ Suortta
Later Event: February 6
Plupp - Sverigepremiere // Stockholm