Back to All Events

Jubileumsforestillingen, Jielemen Aavoe

  • Olavshallen 44 Kjøpmannsgata Trondheim, Sør-Trøndelag, 7010 Norway (map)
 Foto: Jarle Hagen

Foto: Jarle Hagen

CC: 595,-/495,-

Billetter finner du HER! 

“Sápmis stemme anno 2017; hvor er vi, hvor står vi og hvor er vi på vei?» 

Denne konsertforestillingen er en av de absolutt største arrangementene i Tråante-uka. Hit kommer kofteadelen; Marita og jeg (advarsel: skyhøy ironifaktor). Kongen og presidenter kommer! 

Ifølge nettsiden består forestillingen av tekster, joik, dans, bilder og musikk om viljen og evnen til å leve, møte utfordringer og gå fremover. Jeg vet ikke med dere, men jeg ble født med evnen til å leve, og rundt fylte ett år lærte jeg meg å gå. Utfordringer er som fjøsdøra – alle kan møte den, men det er å åpne den som må læres. Derfor er jeg så spent på hva jeg skal lære under denne forestillingen. Skyhøye forventninger og total slakt dersom de ikke oppfylles. No pressure.  

Artistene på scenen er Mari «Piruetten» Boine, Sofia «Trikoten» Jannok, Wimme «Texas» Saari, Iŋgor Ánte Áilu «Høye kneløft» Gaup og Marja Helena «FRED» Fjellheim Mortensson. De blir flankert av noen av våre eminente skuespillere; Mary «Streep» Sarre, Egil «Mr. Beaivváš» Keskitalo og Bjørn «Sjarken» Sundquist. Med dette ensemblet på scenen kan det jo ikke bli annet enn fantastisk. Når man legger til at det er et samarbeid med dødsrutinerte, statsfiniansierte (der pengan e) KORK er det trygt å påstå at dette er en av forestillingene du MÅ få med deg! Vi er i Tråante, vi står i Olavshallen og vi skal på etterfest.

Komponist og musikalsk leder: Frode Fjellheim
Dramatiker/manus: Rawdna Carita Eira
Regi: Rolf Degerlund
Dirigent: Anders Eljas
Koreograf: Elle Sofe Henriksen
Scenograf: Aage Gaup
Kostymedesigner: TBA
Video/filmdesigner: Andreas Ausland (PeakVisionMedia)
Lysdesigner: Steinar Lohne
Foto forestilling: Torgrim Halvari
Lyddesigner - FOH: Asle Karstad
Foto plakat: Jarle Hagen
Grafisk Design: Kerstin Andersson

Ansvarlig produsent: Leif Isak E. Nilut/ Beaivváš Sámi Našunálateáhter i samarbeid med Det Norske Kringkastingsorkesteret KORK, Tråante 2017, Olavshallen og Stormen Konserthus i Bodø.

Arrangør: Det Samiske Nasjonalteateret Beaivváš i samarbeid med Det Norske Kringkastingsorkesteret (KORK)

Earlier Event: February 6
Sameblod @ Lakselv Kino
Later Event: February 6
Elsa Laula