Back to All Events

Lopme Naestie sydsamiska kulturdagar


  • Härjedalens Fjällmuseum 30 Rörosvägen Funäsdalen, Jämtlands län, 840 95 Sweden (map)

Planeringen inför Lopmenaestie 2017 är i full gång. 2017 kommer festivalen att äga rum v. 11, torsdag 16/3 – lördag den 18/3. Nytt för i år är att vi tyvärr inte kan vara på Risnäset. Som tur är har vi fått plats mitt i byn för våra kåtor, vi kommer att hålla till på parkeringen utanför Härjedalens fjällmuseum. Det känns bra för då blir kulturdagarna mer sammanhållna. Föreläsningarna har ju redan tidigare legat på Fjällmuseet, nu kommer hela kulturfestivalen att ligga på samma ställe, med undantag för en eventuell avstickare till Tännäs. Vi ska hålla er på halster lite till angående Tännäs, men det är en mycket speciell händelse. Håll koll på hemsidan och Facebook framöver, för nu kommer vi att börja presentera nyheter till Lopmenaestie 2017.

Earlier Event: March 15
Dialektseminar @ Várdobaiki
Later Event: March 20
Litterær lunsj med Timimie Märak