Back to All Events

Litterær lunsj med Timimie Märak

Timimie Märak er oppvokst i Jokkmokk, og er svært engasjert i miljøvern, spesielt mot gruvedriftsskader på naturen. Timimie har vunnet mange poesislam-konkurranser, og har hatt topplasseringer i Svensk Mesterskap i Poetry Slam i flere år.

Kön, klass och hudfärg är några av de ämnen Timimie fokuserar på för att bidra till att bilda en ny tid, med nya värderingar där alla ska kunna andas fritt. Ingen annan än ägaren av sin kropp ska få tolka den. Vikten av att skapa trygga rum och skyddsnät där en person ska kunna utveckla sin identitet utan att bli ifrågasatt.

En poet, urfolksfeminist, samisk queeraktivist under ständig utveckling och som tror på stadiga plattformar.

Gratis inngang.

Earlier Event: March 16
Lopme Naestie sydsamiska kulturdagar
Later Event: March 22
Oahppomátki: Fokus Ruošša Sápmi