Back to All Events

Fierpmis @ Kongsvinger

  • Biblioteket Rådhusplassen 6 Kongsvinger (map)

Dørene åpnes kl. 19.30.
Entrè kr. 200. (kontant eller mCash)
Stedet er Kongsvinger bibliotek.

Mange av Norges fremste musikere innen jazz og improvisert musikk har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole. Denne kvelden får vi stifte nærmere bekjentskap med noen nåværende studenter som høyst sannsynlig vil gjøre seg bemerket i framtida og vi får altså muligheten til å oppleve de før de ble store!
Vi får høre de to gruppene "Sternberg trio" og "Fierpmis" - begge med frontfigurer som har en viss tilknytning til vårt distrikt. Klokkerent med Martin Sternberg, som har vokst opp på Kongsvinger – litt mer perifert for Viktor Bomstad, med sin bestefar fra Vestmarka.
Dette skriver de om seg selv:
"Sternberg Trio er en pianotrio bestående av Martin Sternberg på piano, Karl Erik Horndalsveen på bass og Kenneth Enes Kristoffersen på trommer. De spiller lyrisk og groovy musikk, som tar skånsomt hånd om både det fine og det stygge. Med fokus på melodiske linjer og lekent samspill, prøver de å skape behag og utfordring hos lytteren."
"Fierpmis beveger seg fra hardt til mykt og høyt til lavt, med fokus på hardt, høyt og mørkt. Her kan man forvente seg knallharde, skumle og energifylte låter, men også sarte ballader og skitten swing. Medlemmene i bandet har bakgrunn fra bl.a. korps, storband, string-swing, bebop og rock, som legger til rette for en variert konsertopplevelse med en spennende blanding musikere! 
Tina L. Olsen – Saksofoner, David Hveem – Bass, Christian Løken – Trommer, Viktor Bomstad – Gitar. "