Back to All Events

Joiketoner fra Sapmi, Konsert med Sami Jienat @ Kirkenes

  • Grenselandsmuseet Førstevannslia Kirkenes, Finnmark, 9900 Norge (map)

Sámi Jienat er et samisk prosjektkor med medlemmer fra Finland, Norge og Sverige. Koret er et felles kulturprosjekt, uavhengig av landegrensene og geografiske avstander i Sápmi

Sámi Jienat har siden oppstarten i 2002 jobbet med joik i tradisjonell form, kombinert joiken med korarrangement og nåtidens musikkuttrykk og vært med på å utvikle en ny sjanger, kor-joik. 

I prosjektet Luođit Sámis - Joiketoner fra Sápmi har Sámi Jienat utviklet et unikt konsertprogram med joiker fra ulike deler av Sápmi. 

Sámi Jienat presenterer det store mangfoldet i joik fra ulike samiske områder. Det er mange vokale kulturskatter i Sápmi og koret har tatt fram noen av disse juvelene, deler dem med publikum og lar dem glitre. Med musikk som virkemiddel ønsker koret i konsertprogrammet å skape forståelse og toleranse for ulikheter innad i Sápmi, og mellom Sápmi og storsamfunnet

Vi har også «satset høyt» med dette programmet, med deltakelse både i Festspillene i Nord-Norge 2016 og 100 års jubileet i Tråante/Trondheim 2017. 

Urpremieren var i Harstad på festspillene i Nord-Norge. Det har vært spennende for oss å få opptre for et mye større publikum enn noensinne før, og vi har fått svært gode tilbakemeldinger på våre konserter.

Kom å hør på et helt unikt kor med et helt unikt reportoar. 

Dirigent Bernt Mikkel Haglund

Billetter kr 100, selges i døra. Barn under 12 år gratis.

Earlier Event: May 6
Prova yoga gratis / Jåhkåmåhken
Later Event: May 6
CO2lonialNATION // Stockholm