Back to All Events

ISÁK @ FiNN, Hársttak


ISÁK er en blodfersk og energisk trio med Sámi Grand Prix vinneren Ella Marie Hætta Isaksen i front, støttet av sterke musikernavn som produsent Daniel Eriksen og trommis Aleksander Kostopoulos.

Tekstlig beveger bandet seg sømløst mellom engelsk og samisk. Sammen presenterer de leken, men samtidig hardtslående fusjon av elektropop og joik med en karakteristisk internasjonal sound. 

Etter å ha vunnet Sámi Grand Prix i 2016 med låten «Luoddaearru/Veiskille», har Ella Marie jobbet aktivt med låtskriving, samtidig som hun har vært veldig opptatt med å finne de rette personene for henne å jobbe videre med. Resultatet har blitt et sterkt band med et engasjert team i ryggen. 

Daniel har vært basert i London de siste åtte årene, og gir ut egen musikk via plateselskapet til Deadmou5. Og igjennom sitt studio, Flesh & Bones studios i Hackney/Øst London, har Eriksen jobbet med artister som The Wombats, Slow Club, Biru Baby og Bendik. Aleksander er en erfaren trommis, som i tillegg til økende suksess med sitt band Pil & Bue, har turnert sammen med artister som Mari Boine, Adjagas, Elle Marja og mange flere. Nå satser de begge på samarbeidet ISÁK. 

Debutsingelen «Čurves Munnje/ Rop Til Meg» viser at ISÁK er energisk, dynamisk og spennende. Låta skrev Ella Marie da hun var 16 år og flyttet hjemmefra. Sangen handler om savnet til det samiske hjemmet sitt, og frykten for å miste sitt eget språk. Låta er hennes oppfordring til det samiske folk om å ta vare på det dyrebare og skjøre samiske språket.