Back to All Events

A Tribe Called Red & Sápmi | Live at Festspillene i Nord-Norge

  • Havnegata 3 9404 Harstad (map)

Denne Verdde Session består av det canadiske bandet A Tribe Called Red, og de to joikerne Sara Marielle Gaup Beaska og Marja Helena Fjellheim Mortensson. 

A Tribe Called Red skaper identitet til en ny generasjon ved å bygge bro mellom tradisjonell urfolksmusikk og moderne musikk, og det er nettopp dette som har inspirert denne Verdde Session

Sara Marielle Gaup Beaska og Marja Helena Fjellheim Mortensson er av de fremste samiske kulturbærerne, og som dyktige joikere bruker de joiken som deres bærende element, både i tradisjonell og moderne form.

Sammen representerer de også bredden i joiketradisjonen og forskjellene mellom joik fra nord og sørsamiske områder. De har begge sterke stemmer, en tydelig bevissthet rundt sin samiske arv og hvilket ansvar de har for å føre denne videre til nye generasjoner. På scenen har disse damene en kraftig tilstedeværelse og de formidler sin joik med stor selvsikkerhet og stolthet. 

A Tribe Called Red er et band med en innovativ og sjangeroverskridende musikk. Deres ambisjon er å skape en arena for erfaringsutveksling, for å ta opp gamle og eksisterende problemstillinger for urfolk. Slik blir de mer enn et band, de legger grunnlaget for en ny og allmenn historie fra nord. Bandet er et positivt rollebilde for dagens urfolksungdom og gir stemme til en befolkning som fortsatt ikke blir hørt i stor nok grad.

Denne konserten er en stolt presentasjon av urfolksmusikk anno 2017. 

Når vi setter sammen disse verdensstjernene med noen av Sápmis fremste joikere, forventer vi at de skaper noe helt unikt sammen. Det vil bli sterkt, moderne og med et tydelig politisk budskap. A Tribe Called Red er kjent for å levere sterke liveshow, og denne torsdagskvelden under Festspillene blir intet unntak.

Konserten produseres av Hætta Productions v/Christina Hætta

Earlier Event: June 28
ISÁK @ FiNN, Hársttak
Later Event: June 30
Ánnásuolo @ FiNN, Hársttak