Back to All Events

Utstillingsåpning: Båatsoe – Sørsamisk reindrift @ Plassje

Båatsoe – Sørsamisk reindrift er en utstilling med dokumentarfoto av Bente Haarstad. 

Fotograf Bente Haarstad har fulgt den sørsamiske reindriften gjennom 15 år og dokumentert sine inntrykk med kameraet. Hun ønsker å gi et innblikk i en naturbasert og kulturbærende næring som en del ikke vet så mye om, ettersom den foregår langt til fjells hele året, over enorme områder og med et relativt lite antall reindriftsutøvere. Reindrift er en egen livsform som involverer hele familien, og en kultur med eldgamle tradisjoner som blir ivaretatt, holdt levende og også modernisert.

Utstillingen kan oppleves fra 9. september til 31. desember 2017. Gratis inngang på åpningsarrangementet lørdag 9. september kl 13.00. Resten av perioden løses vanlig inngangsbillett i Smelthytta.

Bente Haarstad er frilans fotograf og journalist i det daglige med mer enn 20 års erfaring. Hun holder nå til i Selbu, som ligger midt mellom sommerbeitene til Saanti Sijte og Gåebrien Sijte. Hun har har tidligere bodd i Snåsa noen år, kjerneområde for blant annet Låarte Sijte og Skæhkeren Sijte, og tidligere også i Trondheim (Tråante).