Back to All Events

Oktasaš válgagohccin // Tverrpolitisk valgvake

  • SALT Art - Music Festningsalmenningen (map)

Vi inviterer til en åpen tverrpolitisk valgvake i forbindelse med sametings- og stortingsvalget mandag den 11. september kl. 18 på Árdna/SALT arena i Oslo. Både NRKs valgsending om stortingsvalget og NRK Sápmis nettsending om sametingsvalget vil vises på lerret. Alle er velkommen, uavhengig av partitilhørighet eller politisk standpunkt!

SALT Art - Music er et nomadisk kunstprosjekt med sterk tilknytning til Nord-Norge som frem til oktober 2018 holder til på Langkaia i Oslo, med utsikt mot Operaen. Prosjektet samler kunst, musikk, mat og arkitektur i fire trekonstruksjoner inspirert av tradisjonelle fiskehjell.

Hvordan kommer man seg dit? SALT befinner seg i en fem minutters gangavstand fra Oslo sentralbanestasjon. Følg havnepromenaden mot Vippetangen. Eventuelt kan du søke opp adressen "Langkaia 1" på google maps, og følge veibeskrivelsen der.

Det vil selvfølgelig også være mulighet for å kjøpe mat og drikke! OBS! Matserveringen stenger kl. 19. Vi anbefaler dere å komme allerede kl. 18, da dette vil gi dere muligheten til å spise et godt måltid i caféen. Burgere, klippfisk-burger, røkte reker og caesar-salat er blant rettene SALT har å by på.

Dersom mange nok ønsker det, vil det være mulighet til å få servert margebeinsuppe; send oss gjerne en melding på facebooksiden (Oslo Sámiid Searvi) eller på mail til kultur@samer.no.

ARRANGØRER:
OSS-NSR
ÁRJA

--------------------------------------------------

Sámedikki- ja stuorradikki válggaid oktavuođas čakčamanu 11. beaivve bovddet mii buohkaid oktasaš válgagohccimii Árdna/SALT báikkis Oslos. Mii čuovvot siihke NRKa stuorradikke válgasatta ja Nrk Sámi neahttasaddaga sámediggeválggaid birra.

Buohkat leat buresboahtin, gulatkeahta politihkálaš belodaga dahje organisašuvdna.

SALT lea johti dáiddaprošeakta mas lea gullevašvuohta Dávvi-norgii, ja mii dál lea Langkaia Oslos gitta golgotmannuid 2018. SALT lea oidnosis gitta Operai. Prošeakta čohke dáidda, musihka, borramuša ja arkitektuvrra mii lea inspirerejuvvon árbeviroláš guollejielliin.

Mo dohkko gávnnat? Jus váccilat Oslo guovddáštogabáikkis Vippetangen guvlui ja váccát sullii 5 minuvtta. Muđui sáhtat googlet “Langkaia 1”, ja čuovvot čilgehusa mii oidno.

Lea vejolašvuohtta oastit siihkke borramuša ja juhkosa, muhto mearkaš ahte borramušguossuheapmii giddejuvvo jo dii 19 Mii arválat ahte dii boahtibehtet jo sulli dii 18 vuoi sáhtibehtet borradit buoriláhkai gáfeas. Gáfea guossoha burgeriid, ráktoguolli-burger, suovvastuvvon reahkaid dáhje ceasar saláhta.

Jus leat máŋgasat geat hálidit de livčči vejolaš oastit ađamáli. Mii bivddit ahte dii váldibehtet oktavuođa facebook bokte (Oslo Sámiid Searvi) dahje máila bokte; kultur@samer.no

Earlier Event: September 10
Savkadasviehkan @ Kárášjohka
Later Event: September 11
Valgvake @ Tråante