Back to All Events

Mari Boine @ Tråante

Rockheim og Tråante inviterer til et dypdykk i den ikoniske artisten Mari Boines lange og rike karriere. I serien Rockheimkunnskap intervjues artisten før det blir en konsert på Rockheim Scene, og nå er tiden kommet til en helaften med Mari Boine.

Mari Boine er en fremtredende norsk-samisk artist, som er kjent for å ha modernisert samisk musikk ved å bruke elementer fra joiken, men også fra blant annet jazz, rock og andre folkemusikalske tradisjoner. Hun har vunnet flere Spellemannspriser og Nordisk Råds musikkpris, og hun ble i 2009 utnevnt til ridder av 1. Klasse av St. Olavs orden for “sitt allsidige kunstneriske virke”.
“Gula Gula” var hennes første debutplate, internasjonalt utgitt av Peter Gabriels Real-world Records. Albumet ble en stor suksess. Hun har siden det gitt ut 9 solo-album, nylig slapp hun “See the Woman”, sitt første album på engelsk.
I 2015 ble Boine innlemmet i Rockheim Hall of Fame.

I hele 2017 markeres Tråante, en felles feiring av 100-årsjubileet av samenes første landsmøte i Trondheim 6.-9.februar 1917. Tråante er en storstilt markering av 100 års kamp for demokrati, rettferdighet og mangfold. Rockheimkunnskap med Mari Boine er en del av Tråante 2017s program og er med på å avspeile bredden som finnes i samisk kultur, språk, næring og historie.