Back to All Events

Politik, poesi & punk @ Ubmeje

  • Kvinnohistoriskt museum (map)

Med Gállok som startpunkt för aktivismen och poesin har Timimie jobbat sig från norr till söder, i och utanför landet, med och utan mikrofon, på och av scenen. Denna gång möter vi Timimies ord som en poetisk förlängning av utställningen Interruptions // Friktioner.

Timimie Märak är uppväxt i Jokkmokk, engagerad i miljöfrågor, poet, urfolksfeminist och samisk queeraktivist. Märak har vunnit många poetry slamtävlingar och har haft topplaceringar i Svenska Mästerskapen och är porträtterad i den pågående utställningen Interruptions på Kvinnohistoriskt museum

Tid: 17.00 - 18.00 fredag 8 september
Plats: Kvinnohistoriskt museum
Fri entre
Kvinnohistoriskt museum i samarbete med Såhkie Umeå sameförening

Programpunkten är en fördjupning till utställningen Interruptions
och en del i Väven Panorama.

Välkomna!

Earlier Event: September 8
Gamma klar til jakta