Samisk uke både her og der

Šoš, de samiske ukene er mange. Er det flere enn oss det går helt i surr for? Her finner du en oversikt og en haug med linker til arrangementer nær deg. Om ditt sted ikke finnes her; tips oss så legger vi til! Det er ikke alt vi klarer å google oss til. Vi har kun hatt evne til å dekke steder i den norske delen av Sápmi denne gangen! 

Trykk på navnet på stedet for å se hele programmet.

Tråante (04.02 - 12.02)

Vi har skrevet et helt innlegg om høydepunktene i Trondheim, og vi trenger vel ikke si noe mer. Trykk på linken, og sjekk for en hektisk uke vi kommer til å få!

Jåhkkåmåhkke (28.01 - 05.12)

Vi har også skrevet et helt innlegg om hva som skjer i Jokkmokk, så om du skal dit ville jeg sjekket det ut.

Bådåddjo (06.02 - 10.02)

Bodø er kjent for å ha et godt program i disse tider. I år er inget unntak! Rett fra jubileumsfesten i Tråante kommer Jielemen Aavoe, med Dronning Mari, Prinsesse Jannok og hele gjengen! Don't miss it.  

Høydepunkt: Jubileumsforestillingen Jielemen Aavoe (Livets glede) og Kalle Urheim

Romsa (27.01 - 06.02)

Tromsø har et kjempestort program, som de alltid har på denne tiden av året. Pile o' Sápmi har tatt over byen under rettsaken til Jovsset Ánte, det er utstillinger, joiker, foredrag, seminarer og konserter.

Høydepunkt: Samisk aften med Felgen Orkester og Vidderna inom mig.

Hárstták (04.02 - 10.02)

Harstad har et fint lite program i år, og lover en større markering i oktober. Det blir et UiT SeminarLesestund med Elle og Ándá, og en gudstjeneste i løpet av denne uken.

Høydepunkt: Utstilling med Per Heimly.

Suorta (06.02)

Underdog Sortland imponerer med sitt samiske program på 6. februar. Det blir både gudstjeneste og foredrag. 

Guovdageaidnu (06.02)

Gudstjeneste, ungdomsteater, konserter, kafé og Jielemen Aavoe på storskjerm! Dersom du befinner deg i Kautrekeino 6. februar skjer det ting overalt i bygda (les Báktehárji og Diehtosiida). 

Álttá Sami Festival (06.02-18.02)

I Áltta skjer det greier i noen uker frem i tid. Mange korte kurs, forestillinger og marked. Selve dagen er det feiring på Alta ungdomsskole. PS: "Solens sønn" vises på Aurora Kino den 6.!

Oslo (06.02)

Det sies at det er flest samer i Oslo, men Tråante overtar nok denne tittelen jubileumsuka! Dersom du befinner deg i hovedstaden er det på Samisk Hus det skjer! Åpent hus med salg av middag, kaker +++. På kvelden blir det festaften med konsert (Elle Márjá). På Rikscenen (vegg-i-vegg) er det

Mátta-Várjjat (06.02)

Stikkord: biđus, minikonsert med Duolva Duottar, taler, gákti-walk og sang. Det arrangeres diverse også helga før, siste nytt om det finner du HER.

Porsángu(03.02-06.02)

Ánnásuolu sparker i gang feringen med konsert på Antikstore på lørdag. Det loves gåsehud av den gode sorten. Ellers er programmet: utstillinger, kafé, gudstjenester, konsert osv. 

 

 

Marita Eilertsen