ŠOOP ŠOOP!

Det finnes mange stereotyper rundt samer. Isbjørn rundt lavvoen (vi har ikke gater), rein i (lavvo)hagen, joikaboller i magen og alltid kofta på. Vi vet bare om Beaska «Skinnkofta» Niillas som bruker kofta hver dag. Anyways – en annen kjent stereotypi er at vi drikker som sjømenn. Det stemmer (ikke). Uansett er samefest er kjent begrep, og det finnes IKKE bedre fester på kloden. Kors på sølja. Nå kommer uka "alle" har etnostressa på seg syalbue for. Jokkmokkhelg OG Tråanteuke. Vi har laget soundtracket til både tjuetalls reisetimer og festtimer.

 Govven: Torbjørn Buvarp @ Maritas bryllup

Govven: Torbjørn Buvarp @ Maritas bryllup

Samene har bytta ut rein/hest med Volkswagen og Skoda, og aldri tidligere i historien har vi lagt bak oss så mange tusen mil i året(kilde: kvalifisertgjetning.no). Den årlige sommerfestivalflyttinga står for en stor del av km-standen på bilparken i Sápmi. Handleturen kan innebære alt fra 200 m til 12 mil, alt innenfor 50 mil er dagsturavstand og man må over 100 mil for å kalle det langtur. Deler av vår store redaksjon pendler 54 mil i joikebil til denne spillelista. Uansett hvor du skal i Sápmi regner vi med du har noen timer reising foran deg. Nyt det! Jođi lea buoret go oru.

 

 

Hjemme hvor vi er fra heter samefesten: markafest. Det er høy ølføring, lav bukselinning og sur synging/joiking. Dagen derpå er vondt – mest for at magemusklene er ledd såre. Festen varer som regel uhorvelig lenge – tidlig start og sent(på morgenen)i seng. Da trengs det selvfølgelig musikk og joike/synge/skrike til. Dette er vår šoop šoop! De beste, dårligste og morsomste alljoikene i en liste! Joik deg opp til dansbar/vuggbar februarstemning!